Dječja radionica: Drugi filmski korak

14-15 /11 | SUBOTA – NEDJELJA | 9:30 – 12:30
online
otvoreno za javnost
prijave do popunjenja mjesta na mail info@kinokino.hr

 

Ako voliš maštati, zamišljati imaginarne svjetove i situacije, pisati priče i gledati filmove, radionica Drugi filmski korak stvorena je za tebe! U Prvi filmski korak zakoračili smo na prošlom KinoKinu, kada su polaznici radionice osmislili svoju filmsku priču, koju ćemo na ovogodišnjoj radionici nastaviti razvijati pod mentorstvom nagrađivane redateljice Čejen Černić Čanak. Toma Šprljan, Martin Lugarić, Kan Priselac Novačić i Leon Usmiani napisali su priču koja je odabrana za daljnji razvoj.

U sklopu dvodnevne radionice polaznici će nastaviti raditi na svojoj priči kako bi rezultat svoga zajedničkog kreativnog rada mogli prijaviti na natječaj HAVC-a za razvoj scenarija, što možda dovede i do stvaranja novog dječjeg filma u hrvatskoj kinematografiji. Uz pomoć različitih kreativnih i edukativnih tehnika, radionica je zamišljena kao poticaj djeci da materijaliziraju svoj svijet mašte na papiru, ali i da okuse timski rad kao neophodan alat za neke buduće životne situacije.

Prijave su otvorene do popunjenja mjesta, a vrijeme odvijanja radionice je 14. i 15. studeni od 9:30 do 12:30 na ZOOM-u. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je info@kinokino.hr.

ČEJEN ČERNIĆ ČANAK

Čejen Černić Čanak rođena je u Osijeku. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirala je niz kratkih filmova, među kojima se izdvajaju kratkometražni igrani film Pratioci te kratkometražni dokumentarni filmovi Krug, Meni bez mene i Il Postino. Od 2007. godine radi kao asistentica na igranim filmovima i serijama, dokumentarnom i animiranom filmu te kao suradnica na plesnim predstavama. Godine 2013. režirala je i napisala svoj prvi kratki animirani film, Cura koja je voljela bajke. Godine 2017. režirala je svoj prvi dugometražni igrani film, Uzbuna na Zelenom Vrhu iz popularnog serijala o Koku, za koji je osvojila nagradu za najboljeg debitanta na 64. Pulskom filmskom festivalu.