Film INFLUENCERICA stiže u kina 6. ožujka!

Zanimljiva posveta ludilu društvenih mreža švedsko-poljskog redatelja Magnusa von Horna Influencerica – u subotu, 6. ožujka stiže na repertoare kina diljem Hrvatske.

Film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladno povučena i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Film je izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike kao blještava i sjajna studija karaktera koja počinje kao još jedna filmska posveta ludilu društvenih mreža da bi u jednom trenutku posve neočekivano skrenula u malo mračnije zakutke ljudske psihe (Deborah Young, Hollywood Reporter). Hvale ga i kao jedno od prvih ostvarenja uopće koje se na kvalitetan način pozabavilo temom izbjegavajući klišej o influencerima kao površnim ljudima (Seventh Row) te kao osvježavajući film koji, umjesto da postane osuda društvenih mreža, hladne glave promatra svijet influensanja onakvim kakav on i jest: kao cjelodnevni posao (Marta Balaga, Cineuropa). Prikazan je na prestižnim međunarodnim festivalima kao što su oni u Rotterdamu, Göteborgu i Tallinnu te u natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala 2020.

U hrvatska kina Influencerica stiže u distribuciji Zagreb Film Festivala, a kinopremijeru imat će u sklopu Ženijalnih dana – tradicionalne filmske manifestacije u organizaciji Kino mreže posvećene Međunarodnom danu žena, a koja će se ove godine održati od 6. do 8. ožujka slaveći žensku borbu za rodnu jednakost.

 

Film je moguće pogledati na sljedećim lokacijama:

ZagrebKino KinotekaCineplexx
RijekaArt Kino
Split Cineplexx
OsijekKino Urania
PulaKino Valli
Daruvar – Pučko otvoreno učilište Daruvar
Nova Gradiška – 
Kino Nova Gradiška
Velika Gorica – 
Kino Gorica
Dubrovnik –
Kino Sloboda
Varaždin
Kino Gaj
Slatina – 
Kino Slatina
Prelog – 
Dom kulture Grada Preloga
Đakovo –
 Kino Đakovo
Bjelovar – 
Kulturni i multimedijski centar Bjelovar
Samobor –
Kino Samobor
Koprivnica – 
Kino Velebit
Zadar –
 Kino Zona
Korčula –
Centar za kulturu Korčula
Ivanec – 
Kino Ivanec
MetkovićKino Pobjeda

Termine projekcija moguće je pratiti na službenim internetskim stranicama kina.