Kreativna dječja radionica: Moja prva videoigra

14.11. | SUBOTA | 10:00 – 11:00
15.11. | NEDJELJA | 10:00 – 12:00
online

zatvoreno za javnost
prijave do popunjenja mjesta na mail industry@zagrebfilmfestival.com

Dječja radionica programiranja namijenjena mladima u dobi od 7 do 13 godina. Cilj je radionice uz pomoć jednostavnih alata djeci približiti ovu vještinu i naučiti ih kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavni softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Ona ne koristi kompleksnu sintaksu programskih jezika već uči programiranje kroz slaganje jednostavnih gotovih elemenata. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

voditeljica radionice

Nika Tilić

Diplomirala je 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Za vrijeme studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije djeci nastojao približiti STEM discipline. Od 2017. godine radi u agenciji za digitalno oglašavanje Izone.

ukratko o HUB385

HUB385

Dom mladih developera, kreativaca, inovatora i poduzetnika. Promiče inovacije, suradnju i razmjenu znanja. HUB385 organizira konferencije, radionice, susrete, programerske maratone (hackathone), panele, promocije novih proizvoda i razna događanja iz tehnologije, komunikacija i inovacija. Platforma za sve željne novih znanja i prilika za zajednički rad na raznim tehnološkim projektima.