Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV-serije

11/11 | SRIJEDA | 11:00
online
otvoreno za javnost

 

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske i Srbije

DKE – Uredi MEDIA Hrvatske i Srbije organiziraju predavanje Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV-serije“, koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Valeria Richter (scenaristica i producentica projekata u razvoju) i Helene Granqvist (producentica). Predavanje je usmjereno na ranu fazu razvijanja televizijskih projekata kao ishodište za učinkovitu daljnju prezentaciju projekata na pitching-forumima.

Tijekom dvosatnog predavanja, koje je koncipirano kao razgovor između producentice i scenaristice, Helene Granqvist i Valeria Richter razgovarat će o načinima testiranja i razvoja TV-projekata od početne ideje do faze u kojoj je projekt spreman za predstavljanje na forumima, pitching-događanjima, fondovima, televizijama i slično.

Glavni su ciljevi predavanja osvijestiti načine da saznamo jesu li naši projekti prikladni za određeni format i kako se koristiti pitchingom kao podlogom za pronalaženje inicijalne ideje projekta. Uspješno predstavljanje jedinstvenosti projekata, rizik koji se stvara nakon prezentacije projekta javnosti, postupak pripremanja za prezentaciju i pitching neke su od tema koje će biti u fokusu predavanja. Predavanje je namijenjeno svim dobnim skupinama filmskih profesionalaca koji su tek na pragu ulaska u svijet televizijske produkcije ili razmišljaju o stvaranju novih TV-projekata. U drugom dijelu predavanja sudionici će imati priliku postavljati pitanja.

Helene Granqvist i Valeria Richter tijekom dugogodišnje karijere stekle su iznimnu razinu iskustva u procesu stvaranja međunarodnih filmskih i televizijskih projekata svih žanrova i formata, a zajedno su radile i na nekim projektima kao stručnjakinje za pitching-događanja. Tijekom 2014. godine surađivale su i na radionici razvoja mladih talenata za program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu (15 dana autora), u sklopu koje su se proizvela četiri kratka filma. Helene je trenutačno u fazi produkcije svoga novoga dokumentarnog filma, The Perfect Man, i dugometražnog igranog filma Don’t Ask for Permission. Valeria je u fazi produkcije televizijske serije od osam epizoda Next of Kin, čija je idejna kreatorica i koscenaristica.

 

Individualne konzultacije

Valeria Richter & Helene Granqvist

Ovogodišnje predavanje u sklopu Zagreb Film Festivala pružit će polaznicima dodatnu mogućnost – individualne konzultacije. Riječ je o individualnim konzultacijama u sklopu kojih će polaznici moći proširiti svoje znanje i razumijevanje televizijskog pripovijedanja te promicanja dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu. Individualne konzultacije namijenjene su svim skupinama filmskih djelatnika i profesionalaca, posebno onima koji su tek započeli ili planiraju započeti vlastite karijere usmjerene na televizijsku produkciju u području scenarija, režije ili produkcije projekata.

producentica i scenaristica

Valeria Richter

Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu na funkcijama savjetovanja, scenaristice, stručnjakinje za pitching te producentice koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savjetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristica TV-serije Next of Kin za streaming servis Elisa Viihde. Tijekom godina razvila je programe kao što su Nordic Genre Boost za Nordisk Film & TV Fond i POWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Valeria je magistrirala na području filma i medija, članica je Europske filmske akademije (EFA) i ceha Danish Writers’ Guild. Trenutačno razvija komediju za žene Fat i akcijski projekt YA Viking, kao i nove formate u suradnji s Helene Granqvist. Sjedište joj je u Kopenhagenu (Danska).

producentica

Helene Granqvist

Helene Granqvist višestruko je nagrađivana producentica koja kontinuirano surađuje s filmskim i televizijskim sustavom. Njezini filmovi doživjeli su prikazivanja na međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Torontu, San Sebastiánu, Sundanceu i drugdje. U Švedskoj i drugim dijelovima svijeta djeluje kao edukatorica za pitching. Od 2013. godine Helene Granqvist predsjednica je odbora Women in Film & Television International te članica Europske filmske akademije. Sjedište joj je u Švedskoj.