Pitching forum Industrije Mladost!

14/11 |  SUBOTA | 13:00
online
otvoreno za javnost

Program Industrija Mladost! završava pitching-forumom studentskih projekata. Mladi scenaristi i redatelji predstavit će svoje projekte panelu predstavnika postprodukcijskih studija iz regije. Najbolji projekt dobit će nagradu u obliku korištenja njihovim uslugama postprodukcije te ZFF-ovu novčanu nagradu u vrijednosti od 1.000 eura za produkciju filma. Sudionici pitchinga imaju na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje i sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

__________________________________________________________________________

Partneri i nagrade
Poster –
savjetovanje, razrada projekta i tri dana rada u studiju na izradi postprodukcije slike
Šesnić&Turković –
izrada filmskog plakata
Zagreb Film Festival –
1.000 eura produkcijskih sredstava

Članovi panela

Tom Vujnović (Poster), Goran Turković (Šesnić&Turković), Ewa Bojanovska (New Europe Film Sales)

ADU Zagreb, Hrvatska

Bojan Radanović, Maja Gros

FENDER

Godina je 1991. Goran (11) želi električnu gitaru. Njegov otac Nenad nedavno je dobio otkaz u policiji te sa suprugom Marinom odluči kako će privremeni boravak pronaći kod Nenadova rođaka u Beogradu. Kada Marina pod utjecajem svoje obitelji odustane, Goran ostaje zaglavljen između sukobljenih roditelja.

AGRFT Ljubljana, Slovenija

Nika Otrin, Sara Polenc

JUHA

Izvana djeluje kao da Matija i Mojca vode tipičan bračni život u svojoj kući na selu. Dolazak nepoznate djevojke, Andreje, prisili ih da odustanu od života kakav su dotad poznavali. Andrejina prisutnost otkriva njihovu bol zbog smrti kćerke.

ASU Sarajevo, BiH

Isidora Ratković, Ines Radić

DAR

Anja (22) i njezina majka Marija (55) provode vrijeme zatvorene u stanu, jer već mjesecima vlada pandemija i potpuna zabrana kretanja. Njihov odnos varira između žestokih svađa zbog Marijina alkoholizma i zajedničkih rituala poput šišanja i pletenja pletenice. S približavanjem Nove godine, stvari eskaliraju.

FDU Beograd, Srbija

David Jovanović, Janko Đorić

SUNCE NIKAD VIŠE

Sedmogodišnji Dule odrasta u selu koje kao da nikada nije bilo zeleno, niti nebo plavo. Dok ga mještani oduvijek pamte kao prašnjavo, neugledno i prazno, za Dulu je ono prostrano igralište puno tajni koje ga plaše i bude radoznalost. No u posljednje vrijeme nešto nije kako treba. Dim iz obližnjeg rudnika kao da nikakav vjetar ne može rastjerati.

FDU Cetinje, Crna Gora

Slaven Sošić, Miljan Vučelić

AR913

Petnaestogodišnji Pavle trenira u parku kada u blizini odjekne bomba. Kada policiji otkrije registarsku tablicu počinitelja, njegov se bezbrižni život mijenja. Čini mu se da ga netko prati. Zabrinut za svoju obitelj, Pavle mora odlučiti hoće li povući iskaz dok se približava utakmica koja bi mogla lansirati njegovu sportsku karijeru.

FDU Skopje, Sjeverna Makedonija

Ajdin Islami, Nikola Kimovski

SLOBODNI DAN

Petar, 35-godišnji zatvorenik i bivši reketar koji služi kaznu zbog napada, dobije slobodni tjedan. Ne kaže nikome, jer želi da to bude iznenađenje. U autobusu je uzbuđen što će vidjeti svog petogodišnjeg sina. No kad dođe kući, on je taj koji biva iznenađen.