Irina

  • Nadejda Koseva
  • Bugarska
  • 2018
  • 96'

Pogledajte online na www.kinoeuropa.hr:
– od srijede 11.11. u 18:00 sati do četvrtka 12.11. u 18:00 sati

Irina radi pola radnog vremena u kafiću, ali dobije otkaz. Istog nesretnog dana njezin suprug doživi tešku nesreću. Postane invalid i više ne može zarađivati za život. Kako bi se brinula o svom suprugu, njihovu djetetu i sebi, Irina prihvati naizgled jednostavno rješenje: postat će surogat-majka. Ispada da je to nevjerojatno teško: kako može prihvatiti život koji raste u njoj, kad će se od njega morati zauvijek razdvojiti? Irina polako otkriva što znači voljeti i oprostiti. Redateljičinim riječima, ovo je „ženska, ali ne feministička“ priča „o ponovnom otkrivanju svijeta dovođenjem nove osobe na svijet“.

Podnaslovi: HR/EN

 

Nadejda Koseva

Rođena 1974. u Sofiji u Bugarskoj. Njezin kratki film Ritual, dio omnibusa Izgubljeno-nađeno, premijerno je prikazan u programu Forum na Berlinaleu 2005. Film Omelette osvojio je posebno priznanje na Sundanceu 2009. Kratkometražni Drugi dubl proputovao je svijetom nakon osvajanja posebnog priznanja na premijeri u Sarajevu 2011.

Irina

Režija
Nadejda Koseva
Scenarij
Svetoslav Ovčarov, Bojan Vuletić, Nadejda Koseva
Glumci
Martina Apostolova, Irini Jambonas, Hristo Ushev, Kasiel Noah Asher, Alexander Kossev, Krassimir Dokov
Direktor fotografije
Kiril Prodanov
Montaža
Nina Altaparmakova
Producent
Stefan Kitanov
Produkcija
Art Fest
Festivali i nagrade
Golden Rose 2018 – Best Feature Debut, Best Actress, Award of the Union of the Bulgarian Filmmakers; FilmFestival Cottbus 2018 – Best Debut Film, Best Actress; Warsaw Int'l Film Festival 2018 – Prize of the Ecumenical Jury, Special Jury Prize (Martina Apostolova)

Ostali filmovi iz ovog programa