Koncentriši se, baba

  • Pjer Žalica
  • Bosna i Hercegovina, Turska
  • 2020.
  • 93'
  • Koncentriši se, baba

Pogledajte online na www.kinoeuropa.hr:
– od srijede 11.11. u 18:00 sati do četvrtka 12.11. u 18:00 sati
– od subote 14.11. u 11:00 sati do nedjelje 15.11. u 23:00 sata

Borba za nasljedstvo, kamen spoticanja svake balkanske obitelji koja drži do sebe, u fokusu je nove crne komedije Pjera Žalice (Gori vatra – ZFF 2003., Posebno priznanje žirija). Travanj je 1992. Brojna obitelj dolazi u Sarajevo iz svih dijelova Jugoslavije kako bi se okupila oko postelje umiruće bake Marije (Mira Banjac – Balkanski špijun, Salaš u Malom Ritu, Ne naginji se van). Liječnik joj daje tek minute života. No minute se pretvaraju u sate, sati u dane, a starica nikako da umre. Sitne spletke i podmetanja prerastaju u bespoštedni rat za obiteljsku kuću. Lukava Marija pritom ne namjerava ostati po strani, već zadnjim snagama dolijeva ulje na vatru. Zauzeti vlastitim intrigama, članovi obitelji ne obraćaju pozornost na zastrašujuće znakove nadolazeće kataklizme.

Podnaslovi: EN

Pjer Žalica

Redatelj, pisac i producent te dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Najpoznatiji je po filmovima Gori vatra i Kod amidže Idriza. Napisao je scenarij za film Žaba (ZFF 2015.). Režirao je i više kratkih igranih i dokumentarnih filmova, kazališnih predstava, TV-programa te reklamnih i glazbenih spotova. Jedan je od partnera u producentskoj kući Refresh.

Koncentriši se, baba

Režija
Pjer Žalica
Scenarij
Pjer Žalica
Glumci
Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Branimir Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija, Mira Banjac
Direktor fotografije
Almir Đikoli
Montaža
Redžinald Šimek
Producent
Mirsad Purivatra, Amra Bakšić Čamo, Jovan Marjanović, Aida Huseinović, Enes Erbay
Produkcija
Sarajevo Grad Filma, TRT, BH Telecom, Obala Art Centar, Forum, Teferruat Film
Festivali i nagrade
Sarajevo Film Festival 2020

Ostali filmovi iz ovog programa