Dani koji dolaze

  • Carlos Marques-Marcet
  • Španjolska
  • 2019
  • 101'
  • Els Dies Que Vindran

Pogledajte online na www.kinoeuropa.hr:
– od četvrtka 12.11. u 18:00 sati do petka 13.11. u 18:00 sati

Vir i Lluís u vezi su tek godinu dana kada saznaju da očekuju bebu. Iako još nisu potpuno savladali ni zajednički život bez djeteta, dobivaju devet mjeseci da postanu obitelj i pripreme se za život utroje. Kako se velika prekretnica bliži, mladi se par naizmjenično nosi sa strahovima, problemima i uzbuđenjem zbog novog života koji ih očekuje. Dani koji dolaze autentična je priča o trudnoći i transformaciji jedne veze, u kojoj kamera devet mjeseci prati stvarnu trudnoću glavnog glumačkog para. Novi film Carlosa Marques-Marceta (10.000 km – ZFF 2015.; Sidro i nada – ZFF 2018.) prikazan je na festivalima u Rotterdamu i San Sebastiánu, a na dodjeli nagrada Goya osvojio je nagrade za najbolji film, glumicu i montažu.

Podnaslovi: HR/EN

Carlos Marques-Marcet

Redatelj i montažer, rođen u Barceloni. Pohađao je studij filma i televizije na UCLA-u. Za svoj redateljski prvijenac, 10.000 km (ZFF 2015.), osvojio je nagradu za najboljeg redatelja na dodjeli nagrada Goya. Njegov drugi cjelovečernji film, Sidro i nada (ZFF 2018.), također se bavi transformacijom romantične veze u iščekivanju djeteta, ali iz jedne sasvim drukčije perspektive.

Dani koji dolaze

Režija
Carlos Marques-Marcet
Scenarij
Clara Roquet, Coral Cruz, Carlos Marques-Marcet
Glumci
David Verdaguer, Maria Rodríguez Soto
Direktor fotografije
Álex García
Montaža
Oscar de Gispert, Ana Pfaff, Carlos Marques-Marcet
Producent
Tono Folguera, Sergi Moreno, María Zamora
Produkcija
Lastor Media, Avalon P.C.
Festivali i nagrade
Int'l Film Festival Rotterdam 2019; San Sebastián Int'l Film Festival 2019; Raindance Film Festival 2019; Gaudí Awards 2020 – Best Film, Best Leading Actress, Best Film Editing

Ostali filmovi iz ovog programa