Sune za sve

  • Jon Holmberg
  • Švedska
  • 2019
  • 90'
  • Sune – Best Man

Pogledajte online na www.kinoeuropa.hr:
– od petka 13.11. u 18:00 sati do nedjelje 15.11. u 23:00 sata

Avanturistička komedija temeljena na megapopularnim dječjim knjigama Andersa Jacobssona i Sörena Olssona o domišljatom dječaku Suneu i njegovoj otkačenoj obitelji. Omiljene među švedskom publikom, knjige su se od 1984. do danas prodale u više od deset milijuna primjeraka, a iznjedrile su i niz kinohitova. Ovaj put Sune se nalazi u teškoj dvojbi. Njegov razred sprema se na tajni školski izlet i Sune je s prijateljicom Sophie skovao već brdo planova. No u zadnji trenutak shvaća da je istog vikenda vjenčanje njegova djeda Helmera, koji želi da mu baš Sune bude kum. Rastrgani Sune u panici odlučuje da će ići na oboje. Ili nešto između.

Uzrast: 7+
Podnaslovi: HR

Jon Holmberg

Nakon dramske akademije u Stockholmu, uglavnom je radio u kazalištu. Dok je producirao svoje predstave, također je radio za razne produkcijske kuće te pisao i režirao za televiziju. Njegov dugometražni prvijenac, Sune i Sune, prikazan je na Berlinaleu i bio je domaći kinohit. Sune za sve njegov je drugi dugometražni film.

Sune za sve

Režija
Jon Holmberg
Scenarij
Jon Holmberg
Glumci
Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Lily Wahlsteen, Tomas von Brömssen, Marika Lindström
Direktor fotografije
Erik Persson
Montaža
Fredrik Alneng
Producent
Linus Stöhr Torell, Malin Söderlund
Produkcija
Unlimited Stories, Nordisk Film, SVT, Film i Väst, Nouvago Capital
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival 2020; Warsaw Int'l Film Festival 2020

Ostali filmovi iz ovog programa